DIGITAL SERVICES


Accurate verbruiksanalyses en proactieve onderhoudopvolging

Een volledig gratis systeem waarmee je je vloot kan opvolgen en je onderhoud proactief kan plannen? Met MAN DigitalServices kan het. De Rio box, die zorgt voor de communicatie tussen vrachtwagen en planners, wordt sinds augustus 2017 zelfs automatisch in nieuwe MAN vrachtwagens geïnstalleerd.


MAN DigitalServices werd gelanceerd in 2016 en draait op het fleet management systeem Rio. Ook in oudere modellen kan de Rio Box worden geïnstalleerd, onder voorwaarde dat ze uitgerust zijn met een FMS kabel.


“Het grote verschil met traditionele fleet management systemen, is dat de DigitalServices volledig gratis zijn voor onze klanten. De box wordt van in de fabriek gemonteerd, de klant kan zijn eigen web-based portaal oprichten, en van overal raadplegen. Hij krijgt hierbij standaard een gebruiksanalyse tot de laatste tien dagen, elk kwartier een update van de locatie van zijn voertuig, en gratis de DriverApp, aldus Hans Fruyt, Business Solutions expert bij MAN.

Met MAN DigitalServices krijg je gratis een gebruiksanalyse tot de laatste tien dagen, elk kwartier een update van de locatie van je voertuig, en de DriverApp.

Betalende opties enkel wanneer je ze nodig hebt


“Tegen betaling kunnen ze ook tachograafgegevens downloaden of gedetailleerde analyses over langere periodes krijgen. De klant hoeft hierbij geen duur pakket aan te kopen, maar betaalt enkel voor wat hij nodig heeft, wanneer hij het nodig heeft en daadwerkelijk gebruikt. Je kan de betalende opties voortdurend aan en uit zetten. Heb je even een delicaat transport waarvan je graag weet waar het zich, in plaats van de gratis update elk kwartier, op elk moment bevindt? Dan betaal je een kleine bijdrage van het moment dat de vrachtwagen je distributiecentrum verlaat, tot hij geleverd heeft”, vertelt Hans.


Transporteurs worden dankzij MAN DigitalServices ook ondersteund in hun service care. “Onze werkplaatsen hebben zelf toegang tot de DigitalServices en kunnen voor een klant het voertuig continu opvolgen op onderhoudsaspecten: luchtdroger, slijtage aan de remmen, bandenspanning… Ze kunnen ook in real-time foutcodes van het voertuig zien en zo meteen ingrijpen. En de klant, die kan rechtstreeks met de werkplaats communiceren. Ook de verbruiksanalyse is niet te onderschatten: onze transporteurs kunnen nu veel gemakkelijker en accurater vergelijkingen maken in brandstofverbruik, door de tonnagegevens mee te nemen in de analyse”, besluit Hans.


· MAN DigitalServices: gratis fleet management systeem

· Rio box standaard gemonteerd in nieuwe modellen

· De informatie die je nodig hebt, enkel wanneer je ze nodig hebt

· Ondersteuning in Service Care


Zelf interesse om

DigitalServices uit te proberen?


Bezoek dan de pagina en kom meteen meer te weten.

Hou ook onze Facebook-pagina zeker in de gaten, want er zitten nog tal van nieuwe features en ontwikkelingen aan te komen!