PRODUCT

MAN kiest met de eTGE voor zero emissie in de stad

Een eerste stap richting zero emissies in stedelijke omgevingen: De eTGE, de eerste volledige elektrische bestelwagen in het gamma van MAN. Een reële actieradius van 145 kilometer en een laadvermogen van 950 tot 1700 kg zorgen ervoor dat hij perfect beantwoordt aan de uitdaging voor distributie en goederenvervoer in onze steden van de toekomst.

Technische gegevens MAN eTGE


  • Reëel rijbereik: 145 km
  • Gemiddeld stroomverbruik: 20 kWu/100 km
  • Motorvermogen/koppel: 100 kW/290 Nm
  • Lokale uitstoot: 0 g/km
  • Laadvermogen: 950 tot 1700 kg
  • MTM: 3500 tot 4250 kg
  • Laadvolume: 10,7 m3

Strenge milieueisen die vervuilende voertuigen zo veel mogelijk weren: steden en hun omgeving worden er steeds meer mee geconfronteerd. En dat maakt het een hele uitdaging om mobiliteit, het vervoer van goederen en personen en een gezonde leefomgeving met mekaar te combineren. Een bijkomende oorzaak van de steeds grotere behoefte aan milieuvriendelijk transport? De snelle toename van e-commerce, vooral in onze reeds zwaarbelaste steden.

MAN werkt daarom al jaren aan milieuvriendelijke oplossingen. De verkoop van de eerste volledig elektrische bestelwagen van MAN is daarbij een belangrijke volgende stap.


70 % van de lichte bedrijfsvoertuigen die voor stadsverkeer worden ingezet, leggen gemiddeld minder dan 100 km per dag af. De gemiddelde snelheid daarbij is laag. Met een reëel bereik van 145 km voldoet de eTGE aan driekwart van de nodige toepassingen voor stadsdistributie.


De oplaadtijden zijn afhankelijk van welke methode je gebruikt. Met een 40 kW DC laadstation worden de accu’s in amper 45 minuten opgeladen tot 80 %. Volledig laden met een 7,2 kW lader duurt minder dan 5,5 uur. Je kan hem ook opladen via een gewoon 220V stopcontact op wisselstroom. Dan duurt een volledige lading (lege batterij) maximaal vijftien uur. In de meeste gevallen kan dit dus gemakkelijk ’s nachts gebeuren.


De accumodules zijn onder de laadvloer aangebracht, waardoor hetzelfde laadvolume ter beschikking staat als bij de dieselversies met achterwielaandrijving.


De eTGE wordt op de voorwielen aangedreven, door een elektrische motor met een vermogen van 100 kW en een onmiddellijk beschikbaar koppel van 290 Nm. Het gevolg? Een bijzonder soepel rijdende bestelwagen met een topsnelheid van 90 km/u.


De eTGE wordt aangeboden in de vorm van een gesloten bestelwagen met standaard wielbasis en verhoogd dak en is standaard rijkelijk uitgerust met tal van assistentiesystemen zoals een navigatiesysteem, verwarmde voorruit en een noodremsysteem (EBA).

De eerste volledig elektrische bestelwagen
van MAN is een volgende stap naar
een duurzame stadsdistributie

Wil je op de hoogte blijven?

Volg zeker de Facebook-pagina om meteen te weten wanneer meer versies worden geïntroduceerd.