TOPUSED


Jonge tweedehandswagens,
net als nieuw

Dat een tweedehandsvoertuig goedkoper is dan een splinternieuw model, hoeven we je allicht niet te vertellen. Maar het gecertificeerde TopUsed programma van MAN maakt jonge tweedehandsvoertuigen nog aantrekkelijker in aankoop. Waarom? Dat legt Geoffrey Pelfrène, Manager TopUsed bij MAN België, uit in onderstaande video.


Door een jong tweedehandsvoertuig aan te kopen via het TopUsed programma krijg je dus quasi alle voordelen van een nieuw voertuig: garantie (gaande van zes maanden garantie op de aandrijflijn tot en met 24 maanden garantie op het volledige voertuig, afhankelijk van het soort voertuig en de noden van de klant), de mogelijkheid om te opteren voor verschillende onderhouds- en reparatiecontracten als ook verschillende financieringsmogelijkheden zoals leasing, langetermijn renting en kortetermijn renting.

“Als een klant op ons afstapt met een vraag naar een specifiek type voertuig, gaan we daar voor hen ook naar op zoek”

Nog wat voordelen?
Ze zijn quasi onmiddellijk beschikbaar en interessanter af te schrijven.


TopUsed heeft hiervoor een uitgebreide stock aan voertuigen (vrachtwagens en TGE vans), afkomstig uit haar buyback vloot van destijds nieuw verkochte voertuigen. Ook worden er regelmatig voertuigen aangekocht binnen het Europese netwerk van MAN TopUsed. Als een klant naar ons stapt met een vraag naar een specifiek type voertuig, dan gaan we daar voor hem naar op zoek. Uiteraard kunnen klanten bij ons ook terecht voor het inruilen van hun bestaande voertuigen en dit onafhankelijk van het merk, vertelt Geoffrey Pelfrène.


De meerderheid van deze voertuigen werd initieel verkocht met een onderhoudscontract, waardoor de historiek bekend is. Bij inlevering wordt het voertuig door een onafhankelijke TÜV organisatie in detail gecontroleerd aan de hand van een gedetailleerde checklist. Binnenkant, buitenkant, alle mechanische, elektronische en hydraulische componenten: alles wordt nagekeken en indien nodig hersteld.


De voertuigen in het TopUsed programma zijn gemiddeld 42 maanden oud, met ongeveer 400.000 km op de teller. De meest gebruikte optie is een leasing op nog eens drie jaar. “Zo voegen we waarde toe, behouden we waarde én verkleinen we samen onze ecologische voetafdruk door voertuigen een tweede leven te geven”, besluit Geoffrey.


  • TopUsed: Jonge tweedehandsvoertuigen als nieuw
  • Met alle voordelen van een nieuw voertuig
  • Met bekende historiek van het voertuig
  • Steeds uitgebreide stock voorhanden

Ontdek TopUsed


Bekijk hier de reportage van MAN TopUsed uit TransportTV