KLANT IN DE KIJKER

Hansea en de TEC
Klaar voor de toekomst

Nieuw in het gamma van de TEC, de Waalse tegenhanger van De Lijn: 31 nieuwe bussen van MAN, actief op Waals grondgebied sinds 1 augustus 2019 in opdracht van Hansea.

Hansea is de Belgische marktleider in privaat bustransport en de belangrijkste partner van De Lijn. Hiervoor bestelden ze onlangs ook nog 72 nieuwe bussen bij MAN Truck & Bus. Maar ook in Wallonië zijn ze dus actief, vooral in de provincie Henegouwen.


Bij de TEC veranderden ze de laatste jaren het geweer van schouder. Om aan de ecologische noden van de toekomst te voldoen, werden alle contracten met onderaannemers in 2018 opgezegd en werd een nieuw lastenboek opgesteld, met bijzonder strenge normen op het vlak van duurzaamheid, comfort en veiligheid.


Zo moesten nieuwe voertuigen standaard aan de Euro 6 norm voldoen. Een gemakkelijke taak voor de nieuwe hybride modellen A21, A23 en A37, die vlotjes onder de maximale CO2 uitstoot voor stads-, regionaal en intercityvervoer blijven.


De stoffen zetelbekleding moest worden opgewaardeerd naar een eleather, dat een stuk comfortabeler is. MAN voorzag naast deze zetelbekleding ook steunpeilers in geborsteld metaal en een houtimitatievloer, vergelijkbaar met parket.

In elke bus werd camerabewaking bevestigd aan het plafond. De beelden worden standaard opgeslagen op een harde schijf in het voertuig, zodat men bij incidenten hiernaar kan teruggrijpen.


Het reizen met het openbaar vervoer in Wallonië wordt zo dankzij Hansea niet alleen maar een stuk properder, ‘chiquer’ en comfortabeler, maar ook veiliger.

Het reizen met het openbaar vervoer in Wallonië dankzij Hansea niet alleen maar een stuk properder, ‘chiquer’ en comfortabeler, maar ook veiliger.