MAN TOPUSED


Zo goed als nieuwe
MAN Lion's Coach
voor Fimatour

Zaakvoerder Sam Van Uytfang van Fimatour is al zo’n 25 jaar actief in het bustransport en is daarnaast docent voor de Code 95 voor rijbewijzen C en D. In 2011 waagde hij de sprong naar zijn eigen busmaatschappij: Fimatour. Hun eerste bus? Een tweedehandse Setra 431, volledig gereviseerd.


“We gingen van start van nul, maar ik kende wel wat mensen in de sector waardoor we meteen aan de slag konden gaan. Via Durmereizen, Rantour, t' Soete Waaslant en Reizen De Ras kregen we best wel wat opdrachten binnen. Dat eerste jaar mochten we ook meteen ver op reis, een wintersportvakantie via Josk in Lokeren. We rijden nu nog altijd voor deze organisaties, dus ik vermoed dat ze wel tevreden zijn”, lacht Sam.


Anno 2019 rijdt Fimatour voor tal van bedrijven, scholen, eventbureaus en verenigingen. “Ik werk nu zelf ook regelmatig met zelfstandige collega’s”, vertelt Sam. “Onlangs nog vertrokken we met 22 bussen aan het Jubelpark in Brussel voor de sportdag van KTA Etterbeek.


Fimatour heeft hiervoor zelf drie bussen in haar vloot. “Een Van Hool T9, een Setra 309, en dan nu een MAN TopUsed Lion's Coach. Om de uitdagingen van de lage emissiezones de baas te kunnen, wilden we vroegtijdig investeren in een Euro 6 bus. Toen we deze MAN te koop zagen staan, hebben we niet lang getwijfeld.

“Uiteindelijk draait het bij Fimatour
om kwaliteit leveren, elke busrit opnieuw.”
Sam Van Uytfang

Hoe vaak kom je zo’n jonge, mooie, rijkelijk uitgeruste (Royal Class) tweedehands tegen? We konden bovendien heel het interieur kiezen. Die communicatie tussen aankoop en levering was top. En de wagen rook naar nieuw, toen we hem gingen oppikken. Alles was perfect in orde gebracht. We hebben de bus van juli in dienst, maar zijn nu al bijzonder tevreden”, aldus Sam.


“Onze chauffeurs en klanten trouwens ook. Hij rijdt fantastisch, zelfs in de Oostenrijkse bergen, de zetels staan zeer ruim, en er is uitermate veel comfort met drie flatscreens, een usb-aansluiting bij elke zetel, een volledige keuken en extra frigo, een bluetooth-verbinding... Er zit zelfs een ontvanger voor satelliet-tv in, belangrijk wanneer we bijvoorbeeld vips rondrijden tijdens de Ronde Van Vlaanderen.


We hebben hem trouwens ook al ingezet om buitenlandse bezoekers van Tomorrowland rond te rijden, en die waren ook zeer tevreden. En daar draait het uiteindelijk om bij Fimatour: kwaliteit leveren, elke busrit opnieuw”, besluit Sam.